Private Life Coaching . hu

06.30.930.6420 | |

facebook twitter

SIKER

Semmilyen önfejlesztő könyv vagy motivációs tréning sem fog segíteni, ha nem ismerjük ezt az alapadatot a sikerről.

A siker jelentése: Elérni valamit, amit kitűztél. Tömören összefoglalva a siker receptje ez lehetne: 1) Találj egy célt. 2) Valósítsd meg. Ennél kicsit összetettebb a dolog, hiszen mindkét pont számos problémát vet fel. Mellőzzük most a használhatatlan elméleti találgatásokat, és hagyatkozzunk pusztán a megfigyeléseken és kutatásokon alapuló tudományos tényekre, illetve ezekből levezethető kézzel fogható megoldásokra. Nézzük meg, pontosan mi kell ahhoz, hogy sikeres legyél!

„Sok ötletem között sikerült egy rendező elvet találni, ami koncentráltabbá és hatékonyabbá teszi a munkámat, tevékenységeimet. A célhoz nem illeszkedő ötleteket elvetettem, olyan gondolatoktól, elképzelésektől is sikerült most egy csapásra „búcsút vennem”, amelyeket sok évig dédelgettem, de soha nem valósítottam meg. Nagyon köszönöm!”

S. I.

Kezdjük a céllal. A cél egy elérendő dolog vagy állapot. A siker biztosan el fog maradni, ha nem a hozzád illő célt választod. Azaz nem a személyiségednek, a képességeidnek és a szándékaidnak megfelelő célt tűzöd ki. (A Karrier részben találsz erre vonatkozó példákat.) A legtöbb cél esetén – talán hihetetlen – az a legfőbb probléma, hogy bár az ember sajátjának véli, valójában nem a saját célja. Olyan emberek, akik hatással vannak rád (szülők, barátok, példaképek, házastárs vagy a szerelmed) olyan módon képesek (akarva vagy akaratlanul) befolyásolni, hogy gyakorlatilag észre sem veszed. Amikor az ember nem a valódi, alapvető célján dolgozik, akkor csak ritka esetben ér el sikert. A siker első alapfeltétele tehát az, hogy olyan célt találj, ami teljes mértékben hozzád illik, ami a tiéd, amivel azonosulni tudsz, amire vágysz, ami képes megmozdítani, és amit képes vagy elérni. A rengeteg külső befolyás miatt ez egyáltalán nem könnyű. És sajnos a hosszas elmélkedések sem válaszolják meg azt a kérdést, hogy mi is a te igazi célod.

A másik dolog a megvalósítás. Hiába rendelkezel a valódi céloddal, a siker következő akadálya a megvalósítás (látszólagos) képtelensége. Egy nagy, távoli cél gyakran csak álomnak tűnik, és kevesen tudják, miként lehet belőle valóság.

Bernard Percy, a világhírű személyi tanácsadó kidolgozott egy olyan technológiát, amelynek standard lépéseit alkalmazva egy képzett Életcél Konzultáns képes bárkit elvinni addig a pontig, amikor 1) rendelkezik a teljesen személyre szabott, inspiráló céllal (amelynek elérése valódi boldogságot és beteljesülést jelent az egyén számára), és 2) rendelkezik az e cél eléréséhez szükséges összes lépést tartalmazó egyéni stratégiai tervvel, valamint a tervek megvalósításához szükséges pontos, egymást követő lépéseket tartalmazó programmal – azaz a siker teljes kelléktárával.

„Az Életcél Konzultáció sokat segített abban, hogy megfogalmazzam azt az általános hajtóerőt, ami az életemet eddig is mozgatta. Ezt megismerve nagyon sok, látszólag összefüggéstelen dolog hirtelen értelmet nyert, felismertem az összefüggéseket. Rájöttem, hogy adott élethelyzetben miért voltam sikeres és máskor miért voltam sikertelen.”

S. I.

Az Életcél Konzultáció nem csupán a valódi célod megtalálásában, felismerésében, pontos definiálásában segít, hanem a kezedbe ad egy olyan menedzsment eszközt az egyéni sikered eléréséhez, amelyen számos multinacionális vállalat stratégiai és megvalósítási tervei alapulnak. Ez ugyanaz a technológia, amely képes dollármilliárdokban mérhető sikert eredményezni egy vállalat életében, ám az egyén számára könnyen megérthető és (ami a legfontosabb) alkalmazható formában került adaptálásra a személyes siker elérésének céljából.

Ismerd meg azt a briliáns stratégiai eszközt, ami óriásvállalatok bolygószintű sikereinek alapját képezi, és tudd meg, hogyan alkalmazhatod ezt a rendszert a saját életedre, a saját sikered elérésére! Az Életcél Konzultáció eredményeképpen rendelkezni fogsz a személyre szabott egyéni célod precíz meghatározásával, valamint kezedben lesz ennek a célnak a sikeres megvalósításához szükséges pontos lépéssor.

Életcél Konzultáció >