Private Life Coaching . hu

06.30.930.6420 | |

facebook twitter

KARRIER

Pályaválasztás, előrelépés, feljebb jutás. De hova? Hogyan döntsük el, merre induljunk, mi lesz a legjobb nekünk?

Ez az írás arról szól, hogyan lehet valaki sikeres és boldog a munkájában. Nem elvont filozófiai megközelítést alkalmazok, hanem olyan kézzel fogható, alapvető tudományos tényeket és egy konkrét gyakorlati megoldást mutatok be, aminek segítségével te magad megtalálhatod azt a karrier célt, valamint annak megvalósításához szükséges lépéstervet, ami a legjobban illik hozzád, ami boldoggá tesz.

„Az Életcél Konzultáció alapvetően megváltoztatta a gondolkodásomat, és látom, hogy van reményem, nem fogok elveszni a világban. Az Életcél Konzultáció egy nagyszerű program, és kívánom, hogy minél több emberhez jusson el! Köszönettel,

M. M."

A karrier nem más, mint haladni egy (szakmai) cél felé, és lépésről-lépésre egyre közelebb jutni hozzá. A karrier már az út legelején félre tud siklani, ha az ember nem a személyiségéhez illő (képességeinek, szándékainak és vágyainak megfelelő) célt választ. Ha apu célja az, hogy a fia orvos legyen, de a fiú zeneszerző szeretne lenni, akkor hiába indul el a szülői befolyás hatására az orvosi pályán, nem fog karriert befutni, de legalábbis garantáltan nem lesz boldog. Mert ez nem az ő célja. Ha valaki azt a karrier célt tűzi ki magának, hogy űrhajós lesz, de szemüveget hord, klausztrofóbiás és egyéb egészségügyi problémáktól szenved, akkor ő szintén nem fog karriert befutni, egyszerűen azért, mert – bár saját maga döntött – nem a hozzá illő célt választotta. A harmadik eset az, amikor egy 160-as IQ-val megáldott zseni hirtelen fellángolásból úgy dönt, hogy mozdonyvezető lesz. Mivel egy valódi géniusz, tele olyan képességekkel, amelyek töredékét sem tudná kiaknázni a választott pályán, előbb-utóbb unottá, boldogtalanná válik.

A sikeres karrier alapja tehát az, hogy a személyiségünknek, képességeinknek és szándékainknak megfelelő célt válasszuk ki. Mivel rengeteg – olykor észrevehetetlen – befolyás éri az embert, illetve meglehetősen nehéz összehangolni ezt a három összetevőt, ezért olyan kilátástalan a legtöbb ember számára karriert befutni.

Ha mégis sikerül elsőre a megfelelő célt kiválasztani, akkor jön a következő akadály: Hogyan valósítsuk meg. Hogyan ismerjük fel, miként azonosítsuk a célunk és jelenlegi helyzetünk között lévő akadályokat, és milyen lépéseket tegyünk ezek elhárítására. A sikeres karrier másik titka tehát nem más, mint az a könnyedén megvalósítható stratégiai terv, ami tartalmazza a karrier cél felé vezető lépések sorát.

„Az Életcél Konzultáció nagyon ügyesen elrendezi a saját adataimat a karrier választás témakörében, és annyira letisztult elképzelésem van most már erről, hogy nem lesz szükségem újabb tervezésre és ismételt karrierváltoztatásokra. Tudom, hogy a számomra legjobb karriert választottam, és minden megvan bennem ahhoz, hogy ezt sikerre vigyem. Köszönettel:

K. V."

Bernard Percy – több évtizedes kutatómunka, tapasztalat, valamint több ezer emberrel végzett személyes foglalkozás után – felismervén a karrier legfőbb gátjait, kidolgozott egy olyan standard, mindenkinél működő módszert, amelynek segítségével egy képzett Életcél Konzultáns bárkit eljuttathat abba az örömteli állapotba, amikor pontosan látja a számára megfelelő, hozzá illő karrier célt és birtokába kerül e cél megvalósításához szükséges lépéstervnek. Tudd meg, melyik a számodra megfelelő, teljes mértékben hozzád illő, testre szabott karrier cél, és találd meg az ennek eléréséhez szükséges pontos lépéseket az Életcél Konzultáció segítségével!

Életcél Konzultáció >