Private Life Coaching . hu

06.30.930.6420 | |

facebook twitter

ÉLETCÉL KONZULTÁCIÓ

Az Életcél Konzultáció a világhíres személyi tréner Bernard Percy által több évtizedes tapasztalat és több ezer személyes konzultáció alapján kidolgozott, méltán népszerű speciális coaching technika, amelynek segítségével bárki képes megtalálni az alapvető küldetését és precízen, végrehajtható formában megtervezni a célja felé vezető utat. Az eredmény nem kevesebb, mint egy személyre szabott cél és az annak megvalósításához szükséges eszköz.

Az Életcél Konzultáció nem spontán beszélgetés, nem hagyományos értelemben vett tanácsadás, hanem egy precíz mérnöki munkához hasonlítható önismereti és stratégiai program, amelyet egy erre kiképzett coach (Életcél Konzultáns) és egy személy közösen végeznek. Az eljárás során a coach nem mondja meg neked, hogy mit csinálj, hanem egy speciális technika révén felismerteti veled azt a mindig is benned szunnyadó, alapvető célt (küldetést), ami rejtve maradt előtted, elfedve hamis célok, külső befolyások és egyéb tényezők miatt. Továbbá az Életcél Konzultáció során azt is megtudod, pontosan mit kell tenned annak érdekében, hogy az áhított célt garantáltan elérd. Ehhez egy ahhoz hasonló, konkrét lépésekből álló stratégiai és megvalósítási tervet ad, amilyet számos multinacionális vállalat alkalmaz – csak éppen egy magánemberre adaptálva.

Az Életcél Konzultáció két alapvető területtel foglalkozik: az egyik a helyes cél definiálása, a másik az annak elérését biztosító terv kidolgozása. Ám az első eredmény eléréséhez elengedhetetlen a sikerrel kapcsolatos alapvető tényezők megismerése és ezek összehangolása, így a teljes konzultáció három elkülöníthető lépésből áll.

„Döbbenetes volt konfrontálódni a saját képességeimmel, tehetségeimmel és célommal, aztán meglátni, hogy tulajdonképpen mindent ugyanazon cél érdekében használok és fejlesztek. Közben rá kellett jönnöm, hogy van olyan képességem, amely nagyon erősen ott van bennem és volt is mindig, mégis valami hülye ok folytán leértékeltem, rengeteg kellemetlen percet és érzést okozva magamnak ezáltal. Köszönöm."

- Cs. É. G.

Az Életcél Konzultáció három része:

1. rész: A siker három kulcstényezőjének megértése és összehangolása

Egy speciális megközelítéssel megvizsgálva teljesen új megértést kapsz a személyiségedről, a képességeidről, és a céljaidról. A legtöbb ember soha nem értékeli ki teljesen ezt a három tényezőt önmaga számára. A konzultáció során felfedezed és megérted, hogy ezek a tényezők, illetve ezek összehangolása miért életbevágóak ahhoz, hogy a megfelelő irányba tudd terelni az életedet

2. rész: A személyre szabott cél meghatározása

Miután az első részben összehangoltad a három sikertényeződet, erre alapozva egy különleges megközelítés használatával a konzultáns segít világossá tenni a számodra helyes, sőt ideális karrier utat. Meg fog szűnni minden bizonytalanságod, kétséged azzal kapcsolatban, hogy mi a legjobb számodra, amikor megérted, milyen tevékenységek vannak összhangban a képességeiddel, a személyiségeddel és a céljaiddal. Pontosan tudni fogod, mi a valódi „küldetésed”, életcélod, ami igazán boldoggá tud tenni, ami inspirál és lelkessé tesz.

Ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy valami teljesen mást kell csinálnod, mint amit eddig csináltál (bár ez is előfordulhat). Ebben a részben gyakran pont az okoz meglepetést a személy számára, hogy a meglévő tevékenysége valójában mennyire összhangban van a sikertényezőivel, és így már akár egész kicsi változtatások is az ideális karrierré képesek azt változtatni. Ezek a „kicsi változtatások” azonban elengedhetetlenek ahhoz, hogy tökéletesítsd a karrieredet. Persze az is előfordul, hogy nem ez a helyzet és nagyobb változtatásokra van szükség az ideális életút megvalósításához.

De akár közel jársz, akár távol az ideális karriertől, garantáltan óriási megkönnyebbülést fog okozni a helyes irány, a világos, kristálytiszta cél felismerése. Ennek ismerete megadja számodra a motivációt és az energiát.

„Ezt a csodálatos programot elvégezve magabiztos és boldog vagyok, hogy tudom, milyen irányba haladok a jövőm érdekében. Már nem érzem úgy, hogy az időmet pazarolom, mert tudom hova akarok eljutni.”

– V.

3. rész: A konkrét lépésekből álló terv kidolgozása

Itt egy olyan stratégiai és végrehajtási tervező szisztémát alkalmazunk, amelyet számos nagyvállalat is használ nemzetközi terjeszkedési céljainak megvalósításához. Ezt a menedzsment technológiát adaptálta Bernard Percy egyének esetére. Részét képezi a főcél eléréséhez szükséges kisebb (al)célok meghatározása, azok pontos kifejtése, azaz ideális helyzetek körülírása, a jelenlegi állapotot és az ideális helyzetet áthidaló stratégiai tervek kidolgozása, az ezek megvalósításához szükséges konkrét lépések meghatározása és időrendbe sorolása, az alapvető irányelvek definiálása stb. A végeredménye összehangolt, hiánytalan teendőlisták, amelyek érthető, végrehajtható lépésekből állnak, és megvalósításuk garantálja a cél elérését.

Kinek való a program?

Az Életcél Konzultáció segítséget nyújt iskoláskorúaknak, aktív dolgozóknak és a már visszavonultaknak egyaránt, hogy megtalálják azokat a területeket, ahol valami kimagaslót szeretnének alkotni, és rendelkezzenek a céljaik megvalósításához szükséges pontos tervekkel. Az Életcél Konzultáció a boldogságot, a sikert és a karriert keresők számára kifejlesztett program.

Hívj fel vagy írj emailt, örömmel segítek, illetve válaszolok a kérdéseidre.

Tálas Edit life coach Professzionális Életcél Konzultáns 06-30-930-6420 edit@talasedit.hu

Referenciák >