Private Life Coaching . hu

06.30.930.6420 | |

facebook twitter

COACHING

A coaching az önismeret fejlesztésén alapuló tanácsadási technika a célok elérésének segítésére. Az álmok tervszerű megvalósítása.

Coaching szolgáltatást alapvetően kétféle okból vesz igénybe valaki: Vagy abban szeretne segítséget kapni, hogy megtalálja az útját az életében illetve karrierjében, vagy pontosan tudja, mit szeretne elérni, de a megvalósításhoz van szüksége a coaching-ra.

Vegyünk példának egy menedzsert, akinek van munkája, sikeres is benne, de valahogy azt érzi, nem ezt kellene csinálnia, nem erre hivatott, nem ez az a munka, cél, kihívás, ami boldoggá teszi. Keresi a helyét, az útját, esetleg többféle elképzelése is van, de lehet, hogy egyáltalán nincs ötlete a jövőre vonatkozóan. Röviden összefoglalva elégedetlen az életével, munkájával; nem elégíti ki a jelenlegi helyzete. Az ő esetében a coaching során a képzett coach egy speciális metodika használatával segít a felszínre hozni azt a rejtett célt (élethivatást, küldetést), ami mindig is ott lappangott benne, de „bizonyos okokból” kifolyólag tudat alatt maradt. Ezek a „bizonyos okok”, amelyek elrejtik az egyén alapvető célját, pontosan definiálhatók egy speciális coaching technika segítségével, és az okok felfedése szinte azonnal a rejtett valódi célok felfedését eredményezi. A coaching során az egyén képes felismerni, mi az a személyiségével, képességeivel és szándékaival, vágyaival összhangban lévő, személyre szabott cél, aminek felismerése valódi lelkesedést vált ki belőle, és tettre készen várja, hogy belevágjon a megvalósításba. Ez az az érzés, amikor az ember megtalálta az életútját.

„Mindenkinek ajánlom az Életcél Konzultációt, aki fent van és úgy gondolja, hogy sikeres, de talán nem annyira boldog ebben. Vagy annak, aki nem tudja, mit tegyen, mit kezdjen az életével, vagy hogyan változtasson a karrierjén, melyik útra lépjen. Nagyon boldog vagyok és szeretném, hogy sok ilyen boldog ember legyen. Sok-sok szeretettel, hálával:

E. R."

A másik esetben hősünk már rendelkezik egy céllal, ám nem tudja, miként érhetné el. Ebben az esetben a coaching első lépésében meg kell vizsgálni, hogy ez a cél összeegyeztethető-e az egyén képességeivel, szándékaival és személyiségével. Ha nem, akkor az említett speciális coaching technika segítségével fel kell tárni a valódi célt. Ha ez megvan, akkor rá lehet térni a coaching második részére.

A coaching a helyes cél megtalálása mellett azzal foglalkozik, hogy ezt a célt a személy képes legyen elérni. A másik probléma ugyanis az, hogy miként hidaljuk át a jelenlegi helyzetünk és az elérendő állapotunk között tátongó szakadékot, azaz milyen lépéseket kell tennünk a cél felé vezető úton, hogyan ismerjük fel és kezeljük az akadályokat. A coaching során a személy a coach precíz segítségével összeállít egy pontos, részletes és – ami a legfontosabb – végrehajtható stratégiai tervet, valamint annak megvalósítását szolgáló, pontos lépéseket, teendőket tartalmazó programot. A coaching nem általános irányelvek megfogalmazásáról, életfilozófia kidolgozásáról és egyéb nem kézzel fogható dologról szól, hanem pontosan definiált, időrendbe sorolt teendők listájának összeállításáról, mely tevékenységek elvégzése garantáltan a kitűzött cél elérését eredményezik. Azaz a coaching során az önmagában hatalmasnak, olykor lehengerlőnek és átláthatatlannak tűnő célt a személy az erre kiképzett coach segítségével apró részekre szedi, és így – az egyes részeket külön megvizsgálva – átláthatóvá és elérhetővé teszi a célt. A coaching ezen része olyan, mint egy pontos mérnöki munka. Egyénre szabott, eredményorientált, hatékony.

"Az Életcél Konzultáció rávilágított, újra a szemem elé helyezett rég elfeledett célokat. Megmutatta tehetségeimet, képességeimet, személyiségemben rejlő nagyságomat. Megfogalmaztam életem és cégem ideális helyzetét. Végigvitt egy tervezési folyamaton, részleteiben kibontva a motiváló feladataimat. Emlékeztetett rég elfeledett gondolatokra. Újra az eszembe véstem, hogy a boldogság ott van minden kihívásban, csak meg kell találni!"

Dr. Sz. Gy.

A világhírű coach, Bernard Percy által sok évtizedes tapasztalat alapján összeállított Életcél Konzultáció az a speciális coaching technológia, ami a fent leírtakat segít elérni bárki számára, aki vagy nem rendelkezik a helyes céllal, vagy nem tudja, miként érheti azt el. Ismerd meg ezt az Európa szerte közkedvelt, kivételesen hatékony coaching módszert, és valósítsd meg az igazi célodat az életben.

Életcél Konzultáció >